Dag 14 (17 januari 2008) Bijna naar huis

En na de drukte komt de rust… Ten minste bij Chris. Geen poepbroeken vandaag, alleen maar slapen en rustig een beetje pruttelen. De verpleegkundigen hebben me vanochtend ook uitgelegd wat Chris nodig heeft om rustig te zijn: Heel warme voeding, eten in twee of drie etappes met een poging tot boeren tussendoor (wat vaak niet lukt), schone luiers en SUDOCREM aan zijn billen, niet teveel dekens over hem heen, een speen met een doekje eraan zodat deze niet uit zijn mond kan vallen, inbakeren als hij te druk is en vooral veel op de arm dragen. Dit kind mist de geborgenheid end at zal wel iets te maken hebben met het ziekenhuis bezoek als je pas twee weken bent. Of misschien spreekt nu een zeer bezorgde vader die geprobeerd heeft de afgelopen week zo vaak als het kon bij hem op bezoek te gaan en af en toe de keus maakte om toch maar thuis te blijven omdat het anders teveel gehaast werd. En dat levert mij toch een beetje schuldgevoel op. Ik denk me in dat het mannetje het best wel prettig vind als één van de ouders langskomt en de verzorging doet.

Morgen mag hij naar huis. Zijn laatste ‘gift’ (dat is de positieve term voor dosis) anti-biotica is om 10:00, daarna nog even een dokterscheck en dan kunnen we hem meenemen. Het voelt als een nieuwe start, waarbij je weer aan elkaar moet gaan wennen. Het zal allemaal wel lukken, maar het is spannend. De adviezen van de verpleegkundigen wapenen ons tegen het drukke willetje van Chris en waarschijnlijk heeft Chris ook adviezen gekregen om met zijn overbezorgde ouders om te gaan.

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

3 gedachten over “Dag 14 (17 januari 2008) Bijna naar huis”

  1. wat een fijn bericht dat Chris morgen naar huis mag. Ik herken het helemaal het gemis in de geborgen heid en het schuldig voelen dat je kleine mannetje in het ziekenhuis ligt. Toch heeft chris wat ik uit jullie verhaal lees zich kanig gedragen en kunnen jullie nu zelf aan het (op) voeden beginnen. een nog zware klus die jullie zeker aan kunnen. ga lekker genieten van het mannetje en wanneer het schikt komen we zeker langs.
    sterkte en vooral genieten
    dikke kus en een olifanten knuffel van mij (josé)
    ps : mooi geboorte kaartje

  2. gelukkig, kunnen jullie aan de volgende ronde beginnen.
    Veel succes met het al dan niet opslaan van alle goed bedoelde adviezen. Er zullen er nog wel een aantal volgen. (ik heb er anders ook nog wel een paar…..)
    Hildemarthe

  3. Allereerst van Harte gefeliciteerd met jullie zoon!
    Wat een mooi kereltje, daar hebben jullie goed je best op gedaan..

    Wel jammer dat ie naar het ziekenhuis moest, met naar nu blijkt heftige klachten. Gelukkig was/is hij daar in goede handen.
    Wat ik nu las is dat ie weer mee mag naar huis-da’sTOP. Ga lekker van m genieten en vertroetel hem en elkaar maar lekker.
    We hopen dat we snel mogen komen kijken naar jullie trots!

    Succes met de slapeloze nachten
    Dikke kus vanuit een stormachtig Schagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *