week 4 (2 februari 2008) Een nieuwe server

Als ik iets leuk vind is het wel iets nieuws. Iets dat je moet leren kennen, iets dat spannend is, iets dat wat oplevert. Iets met een stekker. Ik kan enorm enthousiast worden van wat de meeste mensen als troep ervaren, als het maar blauwe lichtjes en een stekker heeft.

Sinds een paar maanden heb ik een webserver. Een virtuele weliswaar, maar wel een echte. Eigenlijk wilde ik gewoon alle domeinen onder één pakket gaan brengen omdat het enorm duur is om alles maar los te moeten betalen. En van het één kwam het ander. Ik kon ineens domeinen registreren, users aanmaken, pakketten uitdelen, noem maar op. En samen met Vincent en een aantal klanten hadden we na een paar maanden 60 domeinen draaien en dat werd een beetje bont op de server. Ondanks mijn andere nieuwe aanwinst (CHRIS dus), besloot ik deze maand toch maar over te stappen naar een echte 19” server in een datacentrum in Amsterdam. Hij heeft een stekker, volgens mij ook bauwe lampjes en ik ben enthousiast.

19 inch webserver Beleefhetnu!

Maar de eerste aanwinst strookt wat met de tweede. Een server beheren en leren kennen is veel werk, vooral tijdsintensief. Ik deed dat soort dingen vaak ’s avonds/’s nachts. Maar Chris vraagt veel energie van me, dus het lukt me mondjesmaat om de nieuwe server te leren kennen. Ook had ik het romantische idee dat als hij dan ’s nachts wakker zou zijn, ik best een beetje computeren kon. Nou, vergeet het maar. Ook al zit hij in zijn draagzak en heb ik de handen vrij, stil zitten levert onrust bij hem op. Ik moet dus bewegen en dat gaat niet samen met achter een toetsenbord typen (is er niet een VISTA versie die spraakherkenning heeft? En is die ook al in het Nederlands?). Da’s jammer voor mij, want dan moet ik maar weer een aflevering van DS9 opzetten en misschien is dat eigenlijk ook wel zo goed voor mijn eigen druktemakerij.

P.S.: Mocht iemand behoefte hebben aan maatwerk webhosting en webdesign dan kan je een mailtje sturen naar beleefhetnu@gmail.com!. Of je nu alles zelf wilt doen en alleen een domein nodig hebt en wat ruimte, of je gebruik wilt maken van CMSsen en forum scripts (Ik heb een licentie bij http://www.installatron.com/ waardoor je bij een hostingpakket bij mij met een paar clicks een CMS hebt geïnstalleerd) of dat je gewoon iemand wilt die een website voor je maakt en je alleen je mail wilt lezen, alles kan. Ik werk graag in het ‘warme circuit’, want dan is het makkelijk communiceren over wat je nodig hebt. En de prijs…daar komen we wel uit. De goedkoopste ben ik niet en wil ik ook niet zijn. Ik zoek meer in kwaliteit en goede afspraken.

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *