Week 5 (12 februari 2008) Dagopvang

Op vele manieren probeer ik makkelijk geld te verdienen. Het mooiste geld is geld dat zelf geld genereert, dus stop er 10 euro in en vanzelf wordt het 11. Een vermogensbeheerder had berekend dat je per 200.000 euro zo’n 1000 euro per maand netto over kan houden. Dus mijn streven om een miljoen te winnen zou dan 5000 per maand op kunnen leveren. En dan praat ik niet over gouden fondsen die rendementen van meer dan 40% opleveren of van die super-geld-makers die door een gerucht ineens enorm stijgen. Dan worden de winsten ineens nog veel groter. Óf je krijgt van die toestanden als bij de Franse Bank waarbij iemand zoveel gokt en speculeert, hopend op de super-geld-maker dat na een adrenaline kick ineens 5 miljard euro weg is. Volgens de berekening van de vermogensbeheerder had dat 2,5 miljoen per maand netto opgeleverd.

Een baby heeft niet zoveel nodig: Slaap, eten, lichaamlijke verzorging en een beetje geborgenheid. Vandaag mocht Chris gaan wennen bij de dagopvang en mocht hij twee hele uren aanwezig zijn. Voor een peuter kan ik voorstellen dat het belangrijk is, maar een kleine baby heeft het allemaal nog niet zo hard door. Wennen is dus een farce. Toevallig had hij net zijn flesje gehad voordat ik hem wegbracht, daarbij ook een schone luier gekregen, dus toen ik hem afleverde met luiertas gevuld met eten, pakjes, fles, deken en schrijfboekje, had hij alles al gehad. Een lieve mevrouw pakte hem aan en ik waarschuwde dat hij waarschijnlijk geen zin in slapen had ’s ochtends, want dat was de nieuwste ontwikkeling van de afgelopen dagen. De mevrouw zei ‘dat het wel zou lukken omdat zij erg slaapverwekkend was’. Waarop ik antwoordde ‘dat ik al zo’n vermoeden had’.

Naar de dagopvang

Twee uur later stond ik weer op de groep met krioelende kruipende kleine babies en iets grotere lopende babies. Chris zat in een automatische wipper om zich heen te kijken. Hij leek het best naar zijn zin te hebben. Slapen had hij niet gedaan, hoogstens een kwartiertje volgens een andere mevrouw. En ik dacht toen ik hem in zijn jasje hees dat het best makkelijk was om op deze manier geld te verdienen. Bijna 6 euro per uur, baby aanpakken, in de automatische wipper stoppen, af en toe even kijken of hij nog ademt, misschien een kwartier voordat de ophaal plaatsvindt even kijken of een luier verschoont moet worden… ktjiiiiing. In de praktijk zitten er natuurlijk veel meer kanten aan en is de zorg voor die jonge babies veel meer dan zoals in de film Perfume getoond wordt. Toch wringt het wat.

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *