Maand 9 Relax man

Sommige zaken komen precies op tijd. Vorige week was ik echt op. Een griepie dat niet alleen een hele zware hoofdpijn verzorgde, maar ook pijn in mijn keel en een algemeen gevoel van ellende had me al een dag geveld. eigenlijk waren het meerdere dagen, ware het niet dat ik presentaties had voor de ICT projecten met leerlingen die ik niet echt kan omkatten. Dus sleurde ik me het lokaal in, ging zitten en liet de presentaties over me heen komen. En op donderdag was het kaarsje ook op. Vrijdag bloeide ik helemaal weer op door de druk weg te voelen ebben en de huisarts die me vertelde dat die keelpijn wel een virale aandoening is, maar bij lange na niet genoeg om iets als antibiotica te gaan voorschrijven. Chris en ik dropen weer af en dat was het moment dat ik door de regen heen keek naar die kleine boef en dacht bij mezelf “relax man”.

ochtendjas

Herfstvakantie is zo’n week om de afsluiting van het begin in te zegenen. Als leerling vond ik die week wel aardig, maar de functie ontging me veelal. Heel soms gingen we een paar dagen weg, maar veel herinneringen gaan over slecht weer en dan maar lang in je pyama rondhangen, TV kijken, dingen doen (ik weet niet meer wat eigenlijk).

Als moeie leraar die een zoon van 9 maanden heeft is deze vakantie precies op tijd en de eerste dagen zorgen er voor dat ik veel tijd thuis kan spenderen. Dat getuttel met Chris is leuk, vooral als je niet het gevoel hebt dat je andere dingen moet doen. Dus ’s ochtends lekker lang in zijn pyama aan tafel lummelen is gewoonweg lachen voor beide partijen. Wat maakt het uit dat hij niet aangekleed is, er is niemand die zicht er aan stoort tenslotte. Misschien is het tegen de regelmaat-wetten in, maar voor een keertje… Regelmaat is tenslotte pas regelmaat als de onregelmaat bekend is.

Ik ken nog een hele mooie foto van mijn broer en ik samen gedouched in de woonkamer in Dinxperlo. Allebei de kamerjas aan. Toen Chris geboren werd kwamen mijn ouders al heel snel met een mini-ochtendjas aanzetten. Nu het wat kouder aan het worden is, trekken we Chris die ’s ochtends aan. Mijn associatie naar die foto en dat gevoel van schoon en tevreden bloeit helemaal op als ik Chris zo gezellig zie doen. De vakantie duurt nu pas twee dagen, maar hij is al erg relaxed.

 

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *