Dag 10 (13 januari 2008) Verschonen

Ik was er al wat handiger in geworden, dat kun je lezen in de vorige schrijfsels. Maar ik was vandaag wel blij dat alle draden van Chrisje af werden gehaald. Vanaf vrijdag had hij geen enkel groot alarm afgegeven, zeiden de verpleegkundigen. Alhoewel dat moeilijk te begrijpen is als je op de couveuse afdeling rondloopt: Coninu hoor je ploinks en tingels van de apparatuur die melden dat ze ‘signaal verloren zijn’ een ‘plotselinge daling zien’ of dat ze niet ‘helemaal geijkt’ zijn. Maar niemand reageert op die ploinks en je raakt er wel aan gewend. Volgens mij zijn dat van die geluiden die je onbewust op gaat slaan en dan als je jaren later de nieuwe opstart tune hoort van Windows Telso pro (4 versies na Vista) en dat daar blijkt die ploink in te zitten, je spontaan naar linux overstapt.

Chris is verhuisd naar de ‘warmte kamer’. Dat is precies hetzelfde als de couveuse afdeling, maar een stukje stiller en rustiger. Blijkbaar heeft hij de gemoederen wat verontrust met zijn gehuil en deze ruimte is voor hem alleen. Nu kunnen we beter rommelen met verschonen. Een aankleedkussen op een aanrecht, een wasbak die de vorm van een badje heeft, een warmtelamp waar je je de klere onder zweet, en … dan komt het… twee hele grote kasten met doekjes, luiers, hydrofiel doeken, andere schoonmaak dingen, cremes, noem maar op. Thuis kreeg ik van de kraamverzorgster les in het ‘zuinig aan doen’ met sommige dingen. Bijvoorbeeld is een luier met een heel klein beetje plas nog prima te gebruiken, of kun je de zijkant van een billendoekje ook nog gebruiken. Deze kasten met overdadige inhoud laten mijn Nederlanders gevoel van besparing volledig varen. Het maakt allemaal niet uit, doekjes, dikke lagen creme tegen de rode billetjes van de anti-biotica, een andere creme voor zijn droge huidje. Nieuwe luier omgedaan en je hoort een dikke wind, hup meteen weer verversen, nodig of niet. Alles kan en het is nog goed ook. Je wilt geen risico nemen in verband met de infectie. En nu de slangetjes weg zijn smeer dat ook heerlijk over zijn lichaam heen. Ook een vader heeft het nodig om te tuttelen.

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

One thought to “Dag 10 (13 januari 2008) Verschonen”

  1. Wat een prachtige site Philippe en Martina. We hopen dat jullie manneke weer goed opknapt. Fijn om hem op de foto’s te zien.
    Groetjes Els en Gérard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *